loading1
loading2

Ansamblul Albert Residence

Ansamblul Albert Residence a primit o Nominalizare in cadrul sectiunii “Arhitectura locuintei colective” la Anuala de Arhitectura Bucuresti 2019

Cartierul Albert este o zonă rezidențiala nouă, dezvoltată în ultimii  ani în zona de N-V a orașului Ploiești și în comuna Blejoi. Ansamblul propus  este poziționat în imendiata vecinătate a unui viitor pol al comunității, unde este prevăzută realizarea unui parc. Dat fiind potentialul de dezvoltare al zonei precum si cresterea valorii terenului, cea mai mare provocare pentru noi a fost sa obtinem pentru beneficiar un numar maxim de unitati locative si de suprafata construita, fara a compromite calitatea locuirii. Astfel, proiectul prevede 6 unități de locuit de 3 și 4 camere, cuplate, cu un regim de înălțime variabil P+1 – P+2.

Am urmărit realizarea unei treceri gradate a spațiilor de la public la privat , care să încurajeze interacțiunea între membrii comunității precum si deschiderea catre noua viata urbana care se formeaza in zona. Orientarea zonelor interioare de locuit se imparte intre partea de sud , unde se afla gradinile private ale fiecarei locuinte si partea de nord, unde urmeaza a fi construit parcul.

Cele trei corpuri de clădire formează un tot unitar și coerent , cu un joc de volume simple, albe, care amplificat de textura fațadelor și de efectele de lumină și umbră,  rezultă într-o  percepție dinamică a ansamblului.

echipa

Arhitectura :
concept - Vlad Bostina si Daniela Bostina
desenat - Anisia Eduard

Structuri : ATTA Civil Engineering
Instalatii : Savin Matei - Contescu

Foto: Arthur Zinz

Beneficiar: Edificia Das Imobiliare srl

locatie

Blejoi, Prahova

anul

2017-2019

suprafata teren

1228 mp

suprafata construita total

364 mp

Suprafata desfasurata total

1002 mp

foto

Arthur Tintu

status

executat