loading1
loading2

Biroul ArhiDOT

Proiect premiat la  BIENALA DE ARHITECTURA  BUCURESTI 2016 – sectiunea Arhitectura spatiului interior

Pentru biroul nostru  de arhitectura ne doream un spatiu neconventional care sa ne reprezinte , mic si  usor  de gestionat  , un loc unde sa ne simtim mai mult ca acasa decat la  birou, care sa ofere  un contact cat mai direct cu strada si orasul.  Astfel, am hotarat sa ne amenajam biroul intr-un garaj de 22 mp ( devenit loc de  depozitare de multa vreme), aflat in zona Cotroceni la parterul unui bloc de locuinte din anii ’60 , recuperand in acest fel un spatiu neglijat.

Avand la dispozitie o singura incapere, totul a fost gandit cat mai eficient posibil. Ne doream  sa avem integrate aici  toate utilitatile necesare pentru a functiona independent , o zona extinsa de lucru precum si o  zona de intalniri /relaxare/ loc de luat masa.  Toate acestea fara ca spatiul sa para inghiesuit.

In afara de realizarea vitrajului catre exterior, interventiile asupra spatiului au fost minime la nivel de finisaj ( indreptarea pardoselii si tratarea cu o vopsea epoxidica). Am acordat un interes sporit  realizarii instalatiilor, pentru a  rezolva  in interior toate dotarile necesare dar si pentru a obtine consumuri mici pentru utilitai ( toata iluminarea se face cu tehnologie LED, bateriil cu consum redus de apa pentru lavoare ). Ceea ce a transforamat insa efectiv spatiul a fost mobilarea. Practic , peretii  nefinisati sunt  “imbracati” in mobilier sau placati  ( inclusiv tavanul).  Ne-am dorit un spatiu inteligent, relaxat si foarte flexibil, care sa poata fi transformat usor in functie de necesitatile noastre . Corpurile inchise de mobilier includ si mascheaza toate dotarile ( grup sanitar, spatiu tehnic, bucatarie, depozitare ampla, imprimante etc) iar  piesele independente sunt modulare si pot fi reconfigurate in diverse variante, in functie de necesitati.

 

 

Brief

Tipul

office

Echipa

Vlad Bostina
Dana Bostina
Simona Istoc

Fotograf

Arthur Tintu

Anul

2016