loading1
loading2

Casa Atrium

Casa Atrium a fost pentru noi un proiect asa cum viseaza orice arhitect. Tema a fost sa facem o locuinta in parter cu trei dormitoare  si , in afara de dimensiunile terenului si impunerile urbanistice din zona, am avut libertate totala.

Asa ca am facut o casa asa cum ne-am fi dorit-o noi. In linii mari am pornit de la un concept pavilionar, segregand  zonele functionale in jurul unei gradini interioare ce capata rolul de atrium, de centru al tuturor activitatilor casei. Astfel zona de noapte este separata in doua – matrimonialul pe o parte si celelalte dormitoare pe de alta parte. Iar zona de zi este o incapere generoasa, un mare spatiu deschis ce include bucataria, locul de luat masa si livingul si care face legatura intre toate celelalte incaperi. Aceasta este orientata atat catre curtea din spate cat si spre curtea interioara, beneficiind astfel de multa lumina si intimitate fata d eexterior

Volumetria este simpla si curata cu forme primare decupate mai mult prin textura materialelor.  Natura introvertita a locuintei este vizibila si in coaja exterioara: spre strada avem goluri mici si putine sau pozitionate la o inaltime destul de mare, pe cand spre curtile interioare ferestrele sun ample .

echipa

Dana Bostina
Vlad Bostina

locatie

Blejoi, Prahova

an

2014-2016

suprafata construita

141 mp

status

executat