loading1
loading2

Casa Greenfield

Beneficiarii acestui proiect, o tanara familie din Bucuresti, isi doresc sa construiasca o casa pe un teren de langa Padurea Baneasa, in imediata apropiere a Ansamblului Greenfield.

Am pornit in schitarea planimetriei de la punctul principal de atractie, padurea, care se afla imendiat peste strada de acces. Din acest motiv toate spatiile principale  au o orientare atipica, catre partea din fata a terenului. Mai mult, dat fiind faptul ca intre teren si padure se afla drumul, am propus inaltarea cotei din parter astfel incat  sa te poti bucura de priveliste de pe terasa,  din living  si din bucatarie, peste inaltimea unui gard obisnuit. Terenul a fost amenajat prin taluzare, astfel incat diferenta de nivel sa nu fie resimtita vizual si sa fie deranjanta.

Fiecare nivel al locuintei corespunde unei zone functionale. In parter sunt prevazute spatiile de zi – living, bucatarie, loc de luat masa, un grup sanitare,  precum si spatii tehnice. In planul deschis al parterului am folosit diferentele de nivel pentru a individualiza fiecare spatiu si functiune.

La primul nivel se afla zona de noapte, cu aparatul matrimonial ( dormitor, dressing si baie), un dormitor pentru copil si o camera de oaspeti deservite de o baie , precum si o camera .

La mansarda , beneficiarii si-au dorit un spatiu de relaxare si distractii, un fel de multimedia room , deservit de o chicineta si un bar.

Imaginea exterioara propusa este un melanj de  stil clasic si modern: desi este  impunatoare prin proportii si include o familie de forme  clasice ,  detaliile  si materialele o situeaza mai degraba in zona moderna.

echipa

Dana Bostina
Vlad Bostina

locatie

Bucuresti

anul

2018

suprafata construita

350 mp

status

proiect