loading1
loading2

CASA NORD

 

Terenul pe care a fost edificata aceasta locuinta este situata intr-o zona noua a Bucurestiului  din partea de  Nord. Aflat in mijlocul unui tesut fragmetat si neunitar, dezvoltat destul de haotic,  terenul prezenta putine repere de la care sa putem porni in conceperea unei locuinte unifamiliale. Asa ca ne-am hotarat sa il tratam ca atare – o insula de sine statatoare, un spatiu introvertit orientat catre singurul punct de interes posibil – partea posterioara a curtii care beneficia de o perdea verde de vegetatie deja existenta.

Am pornit de la o schema simpla – o bara centrala a circulatiei verticale, care deserveste pe cele doua parti functiunile necesare locuirii. Zonificarea functionala a fost impartita pe etaje : parter – zona de zi, etaj 1- zona de noapte iar mansarda este un spatiu ludic, destinat jocului si reuniunilor de familie

Astfel , volumul izolat pe teren este o mica fortareata avand goluri de mici dimensiuni, strict functionale  pe fatada  de la intrare si pe fatadele lateral lungi. In schimb spre curtea din spate am orientat toate spatiile importante ale casei, care beneficiaza si de vitraje mai consistente.

Acoperirea in doua ape, pe niveluri diferite, creeaza un efect de  crescendo al volumului , marcand in acelas timp partile importante – varful orientat catre intrarea pe teren marcheaza  zona de acces iar cel ridicat din spate, catre sud,   orienteaza de fapt spatiile mansardei catre lumina si cer.

echipa

Arhitectura :
Vlad Bostina
Daniela Bostina

Structuri : ATTA Civil Engineering
Instalatii : Savin Matei - Contescu

Foto: Arthur Tintu

locatie

Bucuresti

an

2014-2017

suprafata desfasurata

360 mp

status

executat