loading1
loading2

FLOATING ELEMENTS

Proiectul FLOATING ELEMENTS este propunerea noastra si proiectul castigator, in cadrul concursului Imagine Dumbrava Vlasiei.

Pavilionul reprezinta un  fundal impoderabil, care invita catre  activitati petrecute impreuna, oferind mediul optim ca imagine si confort, dar fara a ingradi comunicarea interior /exterior mai mult decat este necesar.

Pavilionul pluteste peste terenul natural, este o prezenta efemera care il afecteaza temporar, gata oricand sa il elibereze. Fapt usor de realizat, de altfel,  conceptul fiind  bazat pe un grid ce a permis impartirea in module usor de ansamblat si dezansamblat. Dematerializarea cladirii in registre suspendate permite integrarea totala in contextul natural special al sitului.

Conceptul modular se rasfrange inclusiv asupra rezolvarii functionale in ideea unor reconfigurari facile viitoare. Dezideratul principal a fost obtinerea unui spatiu multifunctional cat mai mare, eliberat de constrangeri functionale si structurale. Astfel, spatiile anexa au fost impartite in doua module separate, respectiv unul care acopera necesitatile tehnice  si unul pentru grupuri sanitare. Acestea sunt pozitionate pe doua dintre laturile spatiului central  tinand cont de punctele cardinale si in ideea de a optura cat mai putin comunicarea vizuala cu exteriorul pe directiile dorite. Spatiul de socializare se extinde spre exterior cu terase  largi, orientate atat catre strada cat si catre terenurile de sport.

Scenariile de utilizare ale spatiului sunt multiple iar aspectul sau este versatil. Posibilitatea de a masca complet prin panouri – usa pliante zonele functionale  (garderoba  si zona bar)  il face un suport neutru pentru organizarea de conferinte sau folosirea ca showroom. Doua panouri pe roti care se pliaza la perete dau posibilitatea impartirii in doua zone cu utilitati diferite.

Pentru  avea o  fiabilitate ridicata a componentelor, pavilionul va fi realizat dintr-o structura metalica montata pe fundatii insurubate Krinner. Toate componentele structurale vor fi fixate mecanic, pentru a fi usor de ansamblat si dezansamblat ulterior. Stabilirea unui grid de axe egale a permis obtinerea unui modul proportionat 1/2. Astfel, intreaga constructie a fost gandita optimizat pe baza acestui modul. Panourile de podea interioara, pereti interiori si exteriori si plafon vor fi folosite panouri prefabricate SIP (panouri sandwich structurale izolate). Pergolele perimetrale dar si structura cu ferme pentru acoperirea spatiului central este sustinuta prin cabluri suspendate de stalpii metalici.

Vitrajele sunt asigurate cu tamplarii de aluminiu si sticla tripan. Pentru acoperirea golului de la plafon din spatiul central este prevazuta o pergola retractabila bioclimatica. Registrul vitart de la pardoseala de la modulele anexa va avea foi de geam oglinda spre exterior.

Finisarea perimetrala a modulului anexa de bai si a peretelui de fatada se va face cu piatra naturala flexibila, iar modulul tehnic este placat cu tabla de cupru. La interior va fi prevazuta o pardoseala cu placi de mari dimensiuni de piatra, iar terasele exterioare vor fi finisate cu deck de lemn. Sala multifunctionala va avea un tavan realizat din folie Barisol translucida, cu retroiluminare banda LED.

Pentru incalzirea/racirea spatiului interior se va folosi o pompa aer-apa si ventiloconvectoare montate in plafonul tehnic de peste spatiile anexa. Pergolele perimetrale filtreaza lumina naturala , asigurand un sistem de umbrire eficient. Pergola centrala si luminatoarele perimetrale, au si rolul de ventilare naturala eficienta  pe timp de vara.

echipa

Vlad Bostina
Dana Bostina
Diana Ursu
Ioana Tudor

locatie

Dumbrava Vlasiei, Ilfov

an

2022

status

in desfasurare