loading1
loading2

Amenajare terasa restaurant Manarola – HOTEL RAMADA by Wyhdham Ramnicu Valcea

Incepand cu anul 2019, noul complex hotelier Ramada by Wyndham Ramnicu Valcea, a dat o noua identitate fostului hotel Alutus din centrul orasului, acesta primind o noua infatisare atat la interior cat si la exterior.

In anul 2021 am fost cooptati de catre beneficiarii hotelului pentru amenajarea terasei acoperite a restaurantului de la parterul hotelului si reamenajrea restaurantului intr-o viziune unitara pentru ambele spatii.

Pentru inceput am identificat problemele cu care aceste spatii se confruntau.

Primul lucru observat a fost ca atat terasa cat si restaurantul sunt foarte greu vizibile si accesibile direct din strada. In restaurant se putea intra ori din holul de receptie al hotelului, ori printr-o intrare din strada destul de ferita. Catre strada, restaurantul nu avea vedere directa si nu era foarte bine semnalizat, iar terasa neamenajata era ca o bariera, fiind ridicata cu aproape 1 metru fata de nivelul trotuarului.  Asadar, primul gest a fost acela de a crea un nou acces in restaurant,  direct de pe trotuar, pe latura lunga a terasei. Noul acces, extinderea terasei inclusiv pe trotuar, precum si o mai buna si directa semnalizare deasupra terasei, conform noului branding, au facut mult mai vizibila prezenta acestui spatiu catre strada.

Al doilea element pe care ne-am construit conceptul de amenajare a fost crearea unei atmosfere deosebite, cat mai intime si speciale, care sa diferentieze acest spatiu. Atat noi, cat si beneficiarii, am dorit ca acest spatiu sa devina o gradina urbana, o prelungire a parcului care se afla peste drum. Astfel, plantele au devenit elementul principal care a construit identitatea acestui loc, fiind prezente peste tot, atat la exterior cat si la interior. Practic, jardinierele cu plante construiesc vizual si arhitectural intregul spatiu, devenind parapeti catre exterior, separatoare intre mese sau adevarati pereti verzi la interior, introducand astfel atmosfera si intimitate. Elementele de lemn prezente la pardoseala si pereti  vin in completarea acestei idei.

Schema de iluminat , atat pentru terasa acoperita cat si pentru restaurant, a contribuit, deasemenea , la creerea unei atmosfere intime. Pe terasa am folosit un grid de luminite care invioreaza atmosfera, marcand, in acelas timp, cu un corp de iluminat din lemn sau rachita fiecare dintre mese, atat la interior cat si la exterior.

Dat fiind faptul ca restaurantul hotelului fusese amenajat de curand, interventiile noastre au avut mai mult rolul de a crea o unitate intre exterior si interior, printr-o regandire a organizarii functionale, prin introducerea elementului natural, o regandire a schemei de iluminare si o realiniere a culorilor si texturilor.

echipa

Vlad Bostina
Dana Bostina
Diana Ursu

locatie

Ramnicu Valcea, Prahova

an

2021